O "Gambit-u"

Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" je sportska šahovska organizacija za mlade šahiste & studente, osnovana u decembru 2007. godine u Osnovnom sudu u Banjoj Luci. Pored organizacije svih vrsta šahovskih manifestacija, jedan od naših osnovnih ciljeva jeste da na jednom mjestu okupimo mlade ljubitelje šahovskog sporta koji će kroz naša druženja & treninge & takmičenja ostati privrženi šahu.

Važan zadatak, koji smo sebi postavili, jeste unapređenje ukupne medijske slike o značaju šahovskog sporta kroz pružanje relevantnih i afirmativnih informacija na našem šahovskom portalu www.chessgambit.net.

Dodatne korisne informacija:

  • opširnije o "Gambit-u" pročitajte ovdje;
  • o našim aktivnostima pročitajte ovdje;
  • o Predsjedniku "Gambit-a" pročitajte ovdje.

Radio Televizija Republike Srpske je danas u Jutarnjem programu upriličila gostovanje Šipka Nemanji i Blagojević Dejanu. Tema razgovora je bila najava Studentskog šahovskog prvenstva "Mašinstvo OPEN 2017" koje povodom 46 godina postojanja i rada Mašinskog fakulteta u Banjoj Luci organizuju Centar za unapređenje i razvoj šaha "GAMBIT" & Studentska organizacija Mašinskog fakulteta.

Radio Televizija Republike Srpske je u Jutarnjem programu 20. jula 2017. godine upriličila gostovanje Šipka Nemanji i Tešić Predragu. Teme razgovora su bile najave 3. Međunarodnog šahovskog OPEN turnira "PST - International Chess Tournament 2017" (od 23. do 26. jul) u Kotor Varoši i 6. Međunarodnog šahovskog turnira "ŠIPRAGE-LUKA 2017" u Šipragama (27. jul).

Dokumentarni film "Šta čini genija" prikazuje između ostalog i naučni rad Dr. Ognjena Amidžića izumitelja tehnologije za otkrivanje talenata u sportu. Ukoliko geni donekle upravljaju našom sposobnošću učenja znači li to da možemo da predvidimo potencijal? Po nekima je odgovor nedvosmisleno - da. Dr Ognjen Amidžić je proučavao obrasce moždane aktivnosti kod dugogodišnjih šahista, od kojih su neki velemajstori, a neki nisu.

Gambit Banja Luka

Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" je sportska šahovska organizacija za mlade šahiste & studente, osnovana u decembru 2007. godine u Osnovnom sudu u Banjoj Luci. Pored organizacije svih vrsta šahovskih manifestacija, jedan od naših osnovnih ciljeva jeste da na jednom mjestu okupimo mlade ljubitelje šahovskog sporta koji će kroz naša druženja & treninge & takmičenja ostati privrženi šahu. Važan zadatak, koji smo sebi postavili, jeste unapređenje ukupne medijske slike o značaju šahovskog sporta kroz pružanje relevantnih i afirmativnih informacija na našem šahovskom portalu www.chessgambit.net.

Dnevni šahovski problemi

Newsletter

Da li želite na Vaš E-mail dobijati obavještenja o šahovskim turnirima & manifestacijama ili vijestima & zanimljivostima iz svijeta šaha?