O "Gambit-u"

Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" je sportska šahovska organizacija za mlade šahiste & studente, osnovana u decembru 2007. godine u Osnovnom sudu u Banjoj Luci. Pored organizacije svih vrsta šahovskih manifestacija, jedan od naših osnovnih ciljeva jeste da na jednom mjestu okupimo mlade ljubitelje šahovskog sporta koji će kroz naša druženja & treninge & takmičenja ostati privrženi šahu.

Važan zadatak, koji smo sebi postavili, jeste unapređenje ukupne medijske slike o značaju šahovskog sporta kroz pružanje relevantnih i afirmativnih informacija na našem šahovskom portalu www.chessgambit.net.

Dodatne korisne informacija:

  • opširnije o "Gambit-u" pročitajte ovdje;
  • o našim aktivnostima pročitajte ovdje;
  • o Predsjedniku "Gambit-a" pročitajte ovdje.

Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" je sportska šahovska organizacija za mlade šahiste & studente, osnovana u decembru 2007. godine u Osnovnom sudu u Banjoj Luci, a zvaničan početak rada je bio 01. februara 2008. godine. Pored organizacije svih vrsta šahovskih manifestacija, jedan od naših osnovnih ciljeva jeste da na jednom mjestu okupimo mlade ljubitelje šahovskog sporta koji će kroz naša druženja & treninge & takmičenja ostati privrženi šahu. Važan zadatak, koji smo sebi postavili, jeste unapređenje ukupne medijske slike o značaju šahovskog sporta kroz pružanje relevantnih i afirmativnih informacija na našem šahovskom portalu www.chessgambit.net.

Izučavanje šaha je izuzetno korisno sredstvo za razvijanje mišljenja kod mladih a poboljšava i unapređuje kreativnost, intuiciju, pamćenje kao i moć analiziranja i zaključivanja. Da su istinite pomenute tvrdnje govori više od 30 zemalja širom svijeta (Rusija, Venecuela, Island, Srbija...) koje su šah integrisale u svoj obrazovni sistem, kao i usvojena deklaracija Parlamenta Evropske Unije iz 2012. godine o uvođenju programa "Šah u škole" u obrazovni sistem zemalja Evropske Unije. Nažalost niti na jednoj listi nema ni Republike Srpske a ni Bosne i Hercegovine. Zbog svega navedenog trudimo se da kroz naš rad i aktivnosti skrenemo pažnju javnosti na sve činjenice o značaju šahovskog sporta i ostvarimo saradnju sa svim obrazovnim i drugim institucijama na projektu "Šah u obrazovni sistem Republike Srpske".

Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" je u avgustu 2008. godine bio jedan od osnivača Šahovskog saveza grada Banjaluke (ŠSBL) u čijem radu aktivno učestvujemo a naročito na rješavanju dva najveća problema šaha u Banjoj Luci: finansiranje šahovskih klubova i organizacija & pitanje adekvatnog prostora za rad i aktivnosti članica ŠSBL.

Brojke govore same za sebe:

Organizovanih manifestacija

Učesnika na manifestacijama

Godina rada i postojanja

Registrovanih članova u 2017.

 

Organe upravljanja čine:

  • Skupština "Gambit-a" koja broji 5 članova (Statutom je predvidjeno da se broj člavova može mjenjati u zavisnosti od rada i aktivnosti istih);
  • Predsjednik "Gambit-a" (zadužen za: predstavljanje i zastupanje "Gambit-a", izvršavanje Skupštinskih odluka, provođenje politike i strateških ciljeva "Gambit-a" itd.)

Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" trenutno ima 33 člana-igrača registrovana za 2017. godinu. Uslovi članstva u "Gambit-u", te prava i obaveze članova-igrača su regulisani posebnim Pravilnikom. Članom-igračem "Gambit-a" se smatra punoljetno lice kojem se na lični pisani zahtjev izda članska karta "Gambit-a".

Članovi-igrači "Gambit-a" Banjaluka za 2017. godinu:

Dodatne korisne informacije:

  • O našim aktivnostima pročitajte ovdje;
  • O Predsjedniku "Gambit-a" pročitajte ovdje.

Želiš da se učlaniš?

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Predsjednika "Gambit-a"

Gambit Banja Luka

Centar za unapređenje i razvoj šaha "Gambit" je sportska šahovska organizacija za mlade šahiste & studente, osnovana u decembru 2007. godine u Osnovnom sudu u Banjoj Luci. Pored organizacije svih vrsta šahovskih manifestacija, jedan od naših osnovnih ciljeva jeste da na jednom mjestu okupimo mlade ljubitelje šahovskog sporta koji će kroz naša druženja & treninge & takmičenja ostati privrženi šahu. Važan zadatak, koji smo sebi postavili, jeste unapređenje ukupne medijske slike o značaju šahovskog sporta kroz pružanje relevantnih i afirmativnih informacija na našem šahovskom portalu www.chessgambit.net.

Dnevni šahovski problemi

Newsletter

Da li želite na Vaš E-mail dobijati obavještenja o šahovskim turnirima & manifestacijama ili vijestima & zanimljivostima iz svijeta šaha?